top of page
Search
  • Writer's pictureΚυριμλίδης Δ.Βασίλειος

ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΟΥΦΩΜΑΤΩΝ.


Καθαρισμός – Συντήρηση κουφωμάτων.

Για να διασφαλίσετε διαχρονικά την καλή ποιότητα των κουφωμάτων που έχει κατασκευάσει και εγκαταστήσει ο κατασκευαστής, θα πρέπει σε τακτά διαστήματα (τουλάχιστο μία φορά κάθε έξι μήνες) να συντηρείτε τα εξής μέρη:

Μηχανισμοί – μεντεσέδες: Όλα τα κινητά σημεία του κουφώματος αλλά και οι μεντεσέδες πρέπει να λιπαίνονται κάθε έξι (6) μήνες με σπρέι ή γράσο σιλικόνης.

Τα λάστιχα: Πρέπει να ψεκάζονται με το σπρέι ή γράσο σιλικόνης, και να σκουπίζονται με καθαρό πανί.

Τα προφίλ: Πρέπει να καθαρίζονται με μαλακό απορρυπαντικό και χλιαρό – κρύο νερό και μαλακό πανί (όχι σύρματα και σκληρά σφουγγάρια) για την απομάκρυνση σωματιδίων σκόνης και άλλων κυρίως στις γωνίες.


ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Δεν επιτρέπεται να γίνεται καθάρισμα του κουφώματος με ορυκτά προϊόντα, λάδι, κοινό γράσο, βενζίνες, διαλύτες. Υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης ζημίας στα προφίλ και τα ελαστικά. Προτείνεται η χρήση μαλακών υγρών απορρυπαντικών (π.χ. για τα πιάτα). Για ειδικού τύπου βρωμιές (σημάδια από μολύβια, άσφαλτο, νερομπογιές, πένες, καύσιμο πετρέλαιο, κόλλες PVC και κοινές, λάκα με βάση το νίτρο, λάκα με βάση το πετρέλαιο, κηρομπογιές) συμβουλευτείτε την εταιρία μας για να μην υποβαθμίσετε την αντοχή και την εμφάνιση των κουφωμάτων.


ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Δεν επιτρέπεται να τρίβετε τα προφίλ με γυαλόχαρτα, σύρματα, μεταλλικές βούρτσες, μεταλλικές σπάτουλες ή λάμες. Υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης ανεπανόρθωτης ζημίας στα υλικά. Για τον ίδιο λόγο δεν πρέπει να τρίβετε με τα παραπάνω υλικά και τα τζάμια διότι χαράζουν και υποβαθμίζεται η οπτική απόδοσή τους και η αισθητική τους.


ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Δεν ενδείκνυται το πλύσιμο των προφίλ με πιεστικό μηχάνημα ή λάστιχο ποτίσματος. Υπάρχει κίνδυνος υπερχείλισης των νεροχυτών απορροής που φέρουν τα προφίλ, ενώ είναι πιθανόν να δημιουργηθεί και μόνιμη υγρασία στη βάση του τζαμιού που θα προσβάλλει την στεγάνωσή του και θα προκαλέσει διείσδυση υγρασίας στο διάκενο του μονωτικού τζαμιού.



94 views0 comments
bottom of page